In de Refelingse Erven staan sinds 2016 bijenkasten. Bijen halen de honing het liefste zo dicht mogelijk bij huis, dus grote kans dat ze uw bloemen hebben bezocht voor hun honing. In mei, juni en juli zijn de volken zeer actief en dan is het leuk om ze bezig te zien.

Nieuwsgierig?

Kom gerust een keertje kijken! Altijd welkom op RE153 Honing is een seizoen product, dus OP = OP. Eind juni is er weer honing van het nieuwe jaar. Het is een erg leuke, maar een beetje uit de hand gelopen hobby geworden!

(Wil je zeker weten of ik thuis ben, dan graag eerst even bellen: 040 2845633.)

Hetty van Spaendonck

Hobbyimker

BIJEN - WEETJES

 • De bijen bestuiven planten en hun bestuiving staat aan de basis van de natuur en de voedselketen.
 • De koningin legt wel 1200 eitjes per dag.
 • Een volk in een kast bestaat uit circa 50.000 bijen.
 • Bijen vliegen tot 3 km voor nectar en stuifmeel.
 • Drachtplanten zijn o.a.: wilgen, fruitbomen, lindebomen, acacia’s, klimop, balsemien, heide.
 • Honing van bloemen in het voorjaar is anders van smaak en kleur dan b.v. zomerhoning.
 • Honing van de imker kan gaan kristalliseren. (Dat is afhankelijk van de verhouding fructose/glucose)
 • U kunt de honing weer helder krijgen door de pot max. 40 graden ‘au bain-marie’ te verwarmen.
 • Honing is niet geschikt voor kinderen < 2 jaar!

Je loopt ermee, je staat erop, ze zorgen voor je evenwicht. Toch ziet bijna niemand ze staan: voeten. Pas als mensen voetklachten hebben, zijn ze zich bewust van het feit, dat deze 'onderdanen' een belangrijke functie vervullen in het dagelijks leven. Dat laatste is precies de reden waarom er podotherapeuten zijn. De voet- en houdingsspecialisten bij uitstek.

Sport podotherapiePodotherapeuten zijn met betrekking tot het vakgebied voeten de enige beroepsbeoefenaren met een Hogere Beroeps Opleiding met een Bachelor-degree. Na afronding van deze opleiding kan men de specialisatie sportpodotherapie volgen. Sportpodotherapeuten behandelen atleten van elk niveau, die klachten hebben aan de onderste extremiteit (voeten, enkels, knieen, benen) of klachten hebben van rug of heup als gevolg van een slecht functioneren van de onderste extremiteit.

Ook atleten die een preventief advies wensen in het kader van hun sportuitoefening kunnen bij de podotherapeut terecht. De belangrijkste doelstelling van de sportpodotherapeut bestaat uit het verbeteren van de kwaliteit van sporten door de atleet. De sportpodotherapeut richt zich daarbinnen specifiek op het optimaal houden en het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid voor zover deze van invloed (kunnen) zijn op het ontstaan van sportblessures. Dit door het voorkomen, opheffen, verminderen en/of compenseren van problemen aan het bewegingsapparaat. Afspraak maken? Vul onderstaande formulier in of bel 040-7600090.

Beeld over de winkelKoken en gezellig tafelen is mijn passie. Om mijn kennis en ervaring met andere kookliefhebbers te delen heb ik in 2006 de deuren van kookwinkel  Embrasse – kookgoed geopend. Na 12,5 jaar heb ik de naam gewijzigd in MIEKES KOOKGOED, een frisse start, een nieuwe naam, een nieuwe uitstraling maar nog steeds een ruim gesorteerde inspirerende winkel in Nuenen. Hier vindt u de fijnste keukenartikelen van de hoogste kwaliteit. Goed werk begint tenslotte met goed gereedschap!

– Mieke Braskamp

Vanaf 1-1-2008 is Service Center Brabant een feit en bieden wij direct al een aantal nieuwe activiteiten aan.

Wij bieden ondermeer de volgende diensten aan:

 • Keuren van (hand)gereedschappen, vast opgestelde en verplaatsbare machines
 • Keuring van ladders, trappen, rolsteigers en valbeveiliging
 • Bemiddeling en advies voor inrichting van werkplaatsen
 • Handel in nieuwe en gebruikte  (hand)gereedschappen, vast opgestelde en verplaatsbare machines
 • Training in veilig gebruik van gereedschappen
 • Certificatie van uw lassers
 • ISO/VCA certificering voor uw organisatie en Basis- en VOL-VCA trainingen voor uw medewerkers

Iets te klussen?

Is er iets in huis kapot, moet die lamp nog steeds opgehangen worden, liggen de plintjes nog te wachten op hun montage, moet er wat geschilderd worden of is de tuin aan onderhoud toe?

Ik ben met Kims karweitjes begonnen en los het voor je op.  Met de meeste karweitjes in en om huis weet ik wel raad; kijk maar eens bij de voorbeelden. De meeste gereedschappen heb ik ook zelf in huis. Moet er materiaal aangeschaft of gereedschap gehuurd worden, dan zorg ik daar in overleg met jou voor. En als je wilt, ga je gewoon zelf mee shoppen. Nadat de klus geklaard is, ruim ik uiteraard alles weer netjes op.

De kosten zijn afhankelijk van de klus, de tarieven zijn schappelijk. Ik ben benieuwd wat er in jouw huis nog moet gebeuren: neem gerust contact met me op om de mogelijkheden en de kosten te bespreken. Voorlopig knap ik voornamelijk karweitjes op in Nuenen en de directe omgeving.

Kim Mulder
KIMSKARWEITJES

­