Hier kunt u de brief ownloadendie samen met 45 handtekeningen Witte Put en 130 Refelingse Erven in de brievenbus van de gemeente is gedaan t.a.v. de burgemeester.

Brief svoOp 14 november a.s. heeft Walter van Loon een gesprek met de burgemeester over het verkeer op de Smits van Ooijenlaan.

Hierbij komt ook deze brief en de handtekeningen aan de orde.

Een kopie van de brief is ter informatie verstrekt aan Peter Hendrickx (gemeenteraad CDA) en Judith Tesser (VVD).

Klik HIER of op de afbeelding rechts om de brief in te zien en/of te downloaden.

corona coordinatorenklik op de afbeelding voor een vergrotingEr zijn mensen uit de wijk die er door werden geveld, weer opgekrabbeld, maar nog steeds last hebben van de gevolgen. Er is meteen aan het begin een groep opgestart met coördinatoren, welke groene en rode kaarten hebben uitgedeeld. Een rode kaart voor het raam betekende hulp nodig, groen alles is oké. Hulp die gevraagd werd bestond meer uit klussen in huis. Geen geestelijke of lichamelijke hulp. Toch blijkt dat daar behoefte aan is door alleenstaanden in onze wijk en ook dat er meer wordt gedaan voor ouderen.

In onze wijk wonen veel ouderen maar ook veel jongeren, al dan niet alleenstaand. Niet iedereen heeft behoefte aan contact vanuit de wijk. De meesten die dat wel willen, weten de weg te vinden naar de vele activiteiten in de wijk. Je voelt de saamhorigheid in onze wijk tussen oud en jong. Intussen zijn mensen verhuisd en zijn er nieuwe mensen voor in de plaats gekomen. Ouderen en jongeren. Om te kijken of iedereen nog op de hoogte is van wat de wijk te bieden heeft even een update.

Het hulpboekje is belangrijk, kijk nog even of alles wat jullie te bieden hebben nog steeds van toepassing is, het helper schema staat hier onder. Laat even weten of we iets moeten aanpassen via het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zijn er nog wijkgenoten die hulp willen bieden? Zij kunnen zich ook aanmelden via bovenstaand mailadres.

Het gaat hier niet om structurele hulp. Daarvoor zijn andere instanties. In de eerste plaats de ouderenbonden en dan de VOA ‘s (vrijwillige ouderen adviseurs). Wij hebben onze maandelijkse inloop (zie onder), alleen deze is nu door de corona uitgevallen net als zoveel andere zaken. We hopen dat de inloop over een paar maanden weer op kan starten, nu is de afstand tussen elkaar te groot om contact met elkaar te hebben.

Wij vragen iedereen ook eens naar de buren te kijken. Merk je dat er mensen zijn die zich afzonderen en waarvan je het gevoel hebt dat zij hulp nodig hebben, geef dit dan door aan de WMO-commissieleden, via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of bel eens aan met de vraag of je iets kunt betekenen. Al is het maar voor een boodschap, het begin van contact.

Misschien zijn er mensen die b.v. iets met elkaar willen doen, maar niet kunnen wandelen of fietsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan breien of naaien. Misschien later of voor volgend jaar een kraampje op het veld voor de verkoop van zelfgemaakte dingen, honing, jams, sjaals, mutsen, kaarten en nog zoveel meer, waarvan een deel van de winst gaat naar een goed doel. Zo kunnen er allerlei clubs gevormd worden naast de al bestaande clubs.

Riolering in de Refelingse ErvenIn de wijk Refelingse Erven hebben diverse inwoners onderling ervaringen uitgewisseld over de kwaliteit van de riolering en de hinder die ervaren wordt met betrekking tot de riolering in onze wijk.

In deze brief kunt u lezen wat er besproken is,

Waar gaat het om? ONZE BELEVING EN ONZE GEZONDHEID! We ervaren nogal wat geluidsoverlast en roet/fijnstof problemen. Wat heeft voorrang? Naleving ambtelijke procedures of het welzijn en gezondheid van bewoners? Lees verder in dit document voor toelichting.

Hulp gevraagd voor handtekeningenactie

Wij hebben jullie hulp nodig om deur aan deur te gaan voor de handtekeningenactie en willen hier graag op korte termijn mee starten. We starten hiermee al op 5 september a.s. Gelieve je te melden bij Leo Beckers (RE71), Elke Hendriks (RE 122) of Walter van Loon (RE 126). Waarvoor dank!

De gemeente heeft klimaat stresstesten laten uitvoeren om te zien hoe weersbestendig Nuenen is aan de hand van de te verwachten klimaat veranderingen.

KLimaatstresstestHet resultaat van deze test bestaat uit deze rapportage en de kaarten van de stresstest verwerkt in een Storymap.

­